Maart: Groen geloven

Maart: Groen geloven

Googelt u al groen? Hebt u al eens blaadjes geteld? Een groene date gehad? Zet een groene stap in de 40 dagen voor Pasen.

MEER WETEN EN BESTELLEN

PAASNUMMER: Met iconen op weg naar Pasen

PAASNUMMER: Met iconen op weg naar Pasen

Passie- en paasiconen laten op een heel eigen manier de verhalen van het lijden en de opstanding van Jezus zien. Ze nodigen ons uit om in dat verhaal te duiken en de kracht ervan in ons eigen leven te ervaren. Met iconen op weg naar Pasen: het paasnummer van Open Deur

IK WIL MEER WETEN OVER DIT PAASNUMMER

Februari: Jakobsladder

Februari: Jakobsladder

Aartsvader Jakob droomt van een ladder die van de aarde tot in de hemel reikt. Engelen klimmen erlangs omhoog en dalen af. Die ladder spreekt tot de verbeelding: Gaat de weg naar de hemel wel omhoog? Wanneer ervaar je dat aarde en hemel met elkaar verbonden zijn? Kun je omhoog vallen?

MEER WETEN EN BESTELLEN

WORD ABONNEE

WORD ABONNEE

Als nieuwe abonnee leest u Open Deur het eerste jaar voor € 25,00! Liever eerst een proefabonnement? Dat kan ook: voor 6 euro ontvangt u 3 nummers.

JA, IK WIL EEN (PROEF)ABONNEMENT

Over Open Deur

Open Deur wil inspireren en in beweging brengen. Met een gelovig hart, een milde tong en een open blik. Geloven is voor ons geen kwestie van voor altijd vastgelegde waarheden. Door je leven samen met anderen te leven, door open te staan voor de ander en de Ander, door je te laten inspireren en uitdagen door de verhalen uit de bijbel, door een antwoord te zoeken op vragen die daarbij op je weg komen, krijgt geloven vorm. We putten graag uit de rijke schatkamer van de christelijke traditie én kijken graag over de grenzen van kerken en religieuze tradities heen.

Open Deur verschijnt elf keer per jaar, steeds rond een thema. Met elke maand nieuwe gespreksstof en inspiratie – interviews, verhalen, gedichten, foto’s en artikelen.

Open Deur wordt niet alleen gelezen maar ook besproken in gespreksgroepen en op bijeenkomsten, gebruikt als inspiratiebron bij het voorbereiden van vieringen en bij nog veel meer. Overname van artikelen uitsluitend na toestemming van de redactie. Wij doen ons best om de rechthebbenden van kaderteksten en illustraties op te sporen, maar dit is niet altijd mogelijk. Is de bronvermelding fout of afwezig, bel of schrijf dan met de redactie.

Open Deur wordt ook uitgegeven in grootletter en ingesproken op cd-rom. Informatie en opgave: CBB, Postbus 131, 3850 AC Ermelo. Telefoon 0341-565499.