Maart: Bonhoeffer

Maart: Bonhoeffer


Bidden en gerechtigheid doen. Dat was wat christenen te doen stond, vond de Duitse theoloog en predikant Dietrich Bonhoeffer. Zelf heeft hij dat in ieder geval gedaan. Als er iemand was die ‘deed wat hij predikte’ was hij het wel.
Meer informatie en bestellen

Eeuwig tweede...

Eeuwig tweede...


Er kan er maar eentje winnen, die baan krijgen, die hoofdrol, die leuke man. Ben jij vaak net die tweede? Dan horen we graag je verhaal, voor ons juninummer 'Twee'
Meer weten

Pasen: Gewond LEVEN

Pasen: Gewond LEVEN


Dit paasnummer van Open Deur is uitverkocht. De liturgiesuggesties bij het nummer zijn beschikbaar als download.
MEER WETEN

WORD ABONNEE

WORD ABONNEE

Als nieuwe abonnee leest u Open Deur het eerste jaar voor € 27,50! Liever eerst een proefabonnement? Dat kan ook: voor 7,50 euro ontvangt u 3 nummers.

JA, IK WIL EEN (PROEF)ABONNEMENT

Over Open Deur

Open Deur wil inspireren en in beweging brengen. Met een gelovig hart, een milde tong en een open blik. Geloven is voor ons geen kwestie van voor altijd vastgelegde waarheden. Door je leven samen met anderen te leven, door open te staan voor de ander en de Ander, door je te laten inspireren en uitdagen door de verhalen uit de bijbel, door een antwoord te zoeken op vragen die daarbij op je weg komen, krijgt geloven vorm. We putten graag uit de rijke schatkamer van de christelijke traditie én kijken graag over de grenzen van kerken en religieuze tradities heen.

Open Deur verschijnt elf keer per jaar, steeds rond een thema. Met elke maand nieuwe gespreksstof en inspiratie – interviews, verhalen, gedichten, foto’s en artikelen.

Open Deur wordt niet alleen gelezen maar ook besproken in gespreksgroepen en op bijeenkomsten, gebruikt als inspiratiebron bij het voorbereiden van vieringen en bij nog veel meer. Overname van artikelen uitsluitend na toestemming van de redactie. Wij doen ons best om de rechthebbenden van kaderteksten en illustraties op te sporen, maar dit is niet altijd mogelijk. Is de bronvermelding fout of afwezig, bel of schrijf dan met de redactie.

Open Deur wordt ook uitgegeven in grootletter en ingesproken op cd-rom. Informatie en opgave: CBB, Postbus 131, 3850 AC Ermelo. Telefoon 0341-565499.