Geen koude maar een warme douche

De staatsloterij bezorgt mij elk jaar een warme douche. Dat komt doordat ik nooit iets win in de oudejaarsloterij. Daar speel ik ieder jaar in mee. Op het lot van de afgelopen keer stond dat er 30 miljoen te winnen viel en ik won maar vijf euro. Zo gaat het ieder jaar. Nu zult u zich misschien afvragen waarom ik dit een warme douche noem in plaats van een koude. Dat is gemakkelijk uit te leggen. Als ik zoals gewoonlijk weer niks bijzonders gewonnen heb, reken ik uit hoe groot de kans was dat ik een prijs van enige betekenis zou winnen. Laten we zeggen van meer dan 10.000 euro . Die kans is ongeveer 1 op 160.000. Ik moet dan weer erg lachen om mijn jaarlijkse zotheid geld in een oudejaarslot te steken. En ik ben gewoon weer blij met de oliebollen die nog over zijn, de tenen in mijn sokken en de dag die voor mij ligt. Een warme douche.

Stephan de Jong