Kerstnummer 2021 / Bloeien in de nacht

‘Er is een roos ontloken, uit barre wintergrond’ vertelt een oud kerstlied. Een bloem die niet alleen in de kou, maar ook nog eens midden in de nacht is gaan bloeien. In de meest moeilijke omstandigheden. Tegen alle verwachting in.

De geboorte van dat Christuskind, van Jezus, is als een bloem die opbloeit tegen de verdrukking in, een teken van licht en hoop in een barre tijd van onderdrukking en geweld. Kan dat nu ook waar worden? Kunnen mensen opbloeien tegen alle verdrukking in? Kun je bloeien in de nacht?

In dit kerstnummer vind je verhalen van en over

  • De Bedside Singers, die zingen in het hospice
  • Jurjen van Houwelingen, die zichzelf opnieuw moet uitvinden na ernstig hersenletsel
  • Kerst vieren in de Haagse Moerwijk waar de donkerste plekken in het licht komen te staan
  • De geboorte van de morgenster
  • De onbekende wereld van nachtbloeiers en -vlinders

En verder natuurlijk een kerstverhaal en een kort verhaal voor alle leeftijden, gedichten en prachtige foto’s.  

 

Geef Open Deur cadeau

Dit kerstnummer is heel geschikt om uit te delen in de dagen rond Kerst als kerstgroet en attentie voor de leden van een geloofsgemeenschap, de bewoners of cliënten van een zorginstelling, dorps- of buurtgenoten, familie en bekenden. U kunt Open Deur natuurlijk ook neerleggen in kerk, kapel, stiltecentrum, wachtkamer. Of meenemen op (zieken)bezoek.

 

 

 

 

EXTRA: Liturgiesuggesties voor een kerstviering (vanaf 1 oktober beschikbaar) Bouwstenen voor een viering in de dagen voor Kerst, op Kerstavond of op de dag van Kerstmis, bij het thema van Open Deur ‘Bloeien in de nacht’.     

Andere nummers