80 jaar Open Deur: uit het archief

Een ‘bijbelse verkenning’ is in bijna elk nummer van Open Deur te vinden, al tachtig jaargangen lang. Henk Woldendorp, redactie lid van Open Deur van 1977 tot 1987, schreef er vele. Op 7 december 2013 overleed hij, op 89-jarige leeftijd.
Als eerbetoon aan Henk Woldendorp én om lezers van nu kennis te laten maken met de schatten uit het archief van Open Deur, is een bijbelse verkenning van Woldendorp uit november 1987 hier te downloaden:
Woldendorp-1987

Onderwerp is de geschiedenis van David en Bathseba – de koning die zijn oog laat vallen op de vrouw van zijn kolonel; en als hij haar zwanger heeft gemaakt, zijn kolonel zoveel gevaar laat lopen dat die sneuvelt…
Deze verkenning komt dan ook uit een themanummer over schuld. Zware kost, zou je denken. Ja, maar schuld belijden biedt ruimte, ook voor vergeving. David wordt losgemaakt van zijn verleden.